Zelfgemaakt speltbrood met een heerlijke knapperige korst (echt makkelijk!)

on


Meel speltbrood
Iedereen kan zelf brood maken! En iedereen móet zelf eens brood maken, want het is zo lekker! Bij elke supermarkt en biologische winkel heb je broodbakmixen, maar mocht je de tijd hebben, dan zou ik jullie aanraden op zoek te gaan naar een mix met spelt (de voordelen van spelt vind je hier) of een andere lekker volkoren, meergranen broodmix. Ik heb voor nog geen 2 euro de afgebeelde biologische speltbroodmix gekocht bij Ekoplaza.

Hoe maak je een speltbrood?
Meng de speltmeel met warm water, laat een half uurtje rusten, leg op een bakplaat en laat nog even rusten, in de oven en na 40 minuutjes heb je heerlijk brood! Elke broodmix is natuurlijk anders dus lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Het enige wat je nodig hebt is warm water en een oven! Een keukenmachine of mixer maakt het nog makkelijker, maar ook zonder kan het makkelijk.

Wil je je brood ook mooi ambachtelijk eruit laten zien en nog lekkerder maken? Ik heb flink wat zonnebloempitten op de korst gedaan. Om te voorkomen dat deze los komen of verbranden moet je deze wel echt diep in het deeg duwen. Een snufje bloem over het deeg maakt het helemaal af!

Heerlijk voor bij een soepje ’s avonds of echt als ‘normaal’ brood bij het ontbijt en de lunch en ook geschikt om in te vriezen en nog een hele week van te genieten. Een absolute aanrader!

Zelfgemaakt speltbrood met een heerlijke knapperige korst (echt makkelijk!)
Zelfgemaakt speltbrood met een heerlijke knapperige korst (echt makkelijk!)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s