Waar is Dolly? Het verhaal achter Bloggers Network!

#Ioncewasafoodblogger…

Dat was mijn ietwat dramatische, zelfverzonnen hashtag bij een foto van een klef bakje supermarktsushi op ons Bloggers Network account op Instagram. Maar ho ho, denk maar niet dat dat het einde van Dolly’s Dish betekent! Eens een foodblogger, altijd een foodblogger! Mijn ijskast hangt vol met receptenkaartjes van mijn keukenexperimenten van de afgelopen twee maanden, ik kook nog altijd ontzettend graag, als werkontwijkend gedrag vind ik het nog altijd heerlijk om het internet af te struinen naar leuke blogs, weetjes en inspiratie op dit gebied. Alleen nu.. even… niet.

Schermafbeelding 2014-09-13 om 11.28.12

Waar is Dolly?

Want Dolly is tegenwoordig haar droom aan het waarmaken! Al bijna een jaar geleden ben ik gestart met mijn idee op papier zetten. ‘Geen centrale plek voor Nederlandse bloggers om elkaar te ontmoeten en kennis te delen… Ontzettend inefficiënte totstandkoming van samenwerkingen tussen bloggers en bedrijven… Geen één organisatie die denkt vanuit de behoeften en belangen van de bloggers…’ Dit waren niet eens zozeer strategische business opportunities, aan het begin waren dit gewoonweg mijn persoonlijke frustraties, waar ik een oplossing voor wilde vinden.

De naam wist ik direct, het moest in één keer duidelijk zijn waar het voor staat en uitstralen dat deze organisatie een autoriteit in de markt is: Bloggers Network! Domeinnaam geregistreerd, social media kanalen gereserveerd en aan de slag!

Bij de Horecava ging ik langs allerlei stands om mijn idee te toetsen, conclusie: bedrijven weten allemaal dat ze iéts met bloggers moeten, maar hebben geen idee hoe. Tien dagen heb ik vervolgens besteed aan een concurrentie analyse, conclusie: 0 concurrentie, er is gewoon echt nog niets voor Nederlandse bloggers! Toen ik Bram Kastelijns, een bevriende en heel goede websitebouwer en designer, vroeg of hij eens wilde kijken hoeveel geld hij zou vragen voor een design en een website wist ik het zeker. Bloggers Network gaat gewoon bestaan!

Schermafbeelding 2014-09-13 om 13.30.41Maar alleen is ook maar alleen. Het is echt eenzaam om niet samen successen te kunnen vieren, belangrijke knopen door te hakken en om niet iemand te hebben waarbij je weet dat je het beste in elkaar naar boven haalt. Ik wíst dat er één persoon was die de perfecte toevoeging zou zijn. Samen kunnen wij de wereld aan, we kennen elkaar door en door, hebben elkaar leren kennen toen we een jaar lang heel intensief moesten samenwerken. Voor mij was het vanaf het begin duidelijk dat wij dit samen moesten gaan doen. Maar… Myrthe Stapper was drie maanden op reis!

So happy together

Na wat potentieloze business plannetjes van Myrthe en mij (iets met kerstbomen, iets met koffie.. ach.. Misschien werken we ze nog eens uit) was Myrthe bij terugkomst in Nederland direct meer dan overtuigd, ze was aan boord! Als twee partners in crime kwamen we in een wervelwind terecht. We begonnen te werken als freelance marketingadviseur en redacteur van de Telegraaf om flexibel te kunnen zijn en alles stond in het teken van één ding: een netwerk creëren waarbij het belang van de bloggers voorop zou staan.

Schermafbeelding 2014-09-13 om 12.04.46

Ok, maar wat doet Bloggers Network nou precies?

Elk bedrijf kan tegen een schappelijk tarief een opdracht voor bloggers plaatsen op het platform waarbij feitelijk gevraagd wordt aan de bloggers: “Wie wil er over ons schrijven?”. In de opdracht worden de gestelde eisen en de beloning voor de bloggers vermeldt. De opdracht wordt bekeken door bloggers, die vervolgens hun interesse met één druk op de knop kunnen aangeven. Een soort Marktplaats voor bloggers.

Doordat Bloggers Network beschikt over data op het gebied van bereik, doelgroep en identiteit van bloggers krijgt het bedrijf een advies op maat van de vijf meest geschikte bloggers waarmee  zij vervolgens zelfstandig een samenwerking kunnen aangaan.

Schermafbeelding 2014-09-13 om 13.17.35Onderscheidend aan dit concept is dat vraag en aanbod worden omgedraaid. Daarbij is Bloggers Network het enige bedrijf dat inzicht geeft in de bloggerswereld waardoor bedrijven op een laagdrempelige manier in contact komen met de voor hén meest interessante bloggers. De bloggers verdienen op hun beurt een zakcentje of ontvangen in ruil voor hun inspanningen een product, etentje of een bezoek aan een evenement.

Bloggers als marketing instrument gebruiken gebeurt steeds meer omdat er via deze weg een specifiekere doelgroep wordt bereikt. Bovendien ligt de geloofwaardigheid en objectiviteit veel hoger dan bij andere reclame kanalen. Ook vergroot een blogpost op een externe website de online vindbaarheid van een opdrachtgever.

We hebben alles in huis om de omslachtige bloggersmarkt volledig open te breken door direct contact tussen bloggers en bedrijven via ons platform mogelijk te maken. Ons doel is om in Nederland binnen een jaar de vanzelfsprekende online tool te zijn om met bloggers in contact te komen. Voor een reisadvies ga je naar 9292, voor een hotelkamer ga je naar booking.com, voor een zoekopdracht ga je naar Google en voor bloggers zet je gewoon een opdracht online op bloggersnetwork.nl. Zo simpel is het.

Schermafbeelding 2014-09-13 om 13.50.28

En nu doorpakken!

Op 24 juli 2014 hebben we bloggersnetwork.nl gelanceerd. Bizar wat er toen allemaal op ons af is gekomen! Bedankmailtjes van bloggers omdat BN exact is waar ze op hebben zitten wachten, een megaklus voor ABN AMRO als eerste(!) klant, binnen een maand 1.000 likes en 300 aangemelde bloggers. We wisten één ding zeker, nú moeten we doorpakken. We hebben onze banen opgezegd en zijn op zoek gegaan naar een kantoor ‘op de groei’, want die extra handen kunnen we nu wel gebruiken. Vorige week hebben we onze eerste medewerker, Esther, aangenomen als junior account manager en momenteel zijn we op zoek naar onze eerste stagiaire.

Schermafbeelding 2014-09-13 om 12.26.38

We’re living the dream! Elke dag doen we wat we écht leuk vinden. We hebben een goedlopend bedrijf opgezet met een ontzettend transparant en eerlijk business model waardoor we elke dag onze klanten en onze bloggers in de ogen aan kunnen kijken en weten dat we hun daadwerkelijk helpen. We leren zo ongelooflijk veel en groeien elke dag. Niet alleen in kennis en vaardigheden, maar ook in onze zelfverzekerdheid. We spelen geen bedrijfje, we zíjn het gewoon! En ik ben zo ongelooflijk blij dat we het samen doen, heel mooi om niet alleen zulke goede vriendinnen te zijn, maar ook best business partners!

Schermafbeelding 2014-09-13 om 12.26.00

Maar waar is Dolly?

Ik ben er dus nog! Maar ik ben even een klein beetje bezig met de bloggersmarkt op z’n kop zetten. Vanaf 1 oktober ben ik helemaal klaar met mijn freelance klussen en zal ik me volledig kunnen focussen op Bloggers Network en heb ik hopelijk weer wat ruimte om te ademen, mijn lieve vrienden en familie weer zien, uitgebreid te koken en jullie te inspireren met mijn kookexperimentjes!

In de tussentijd.. Mocht je ons nou willen helpen, dan kan dat zeker! We willen graag ons verhaal verspreiden, we willen bedrijven laten weten dat Bloggers Network een eerlijk en open alternatief is voor kostbare PR- en communicatiebureaus. Aan bloggers willen we laten weten dat we hun belangen voorop hebben staan, we snoepen geen marge van hun zuurverdiende centjes af, we verplichten ze tot niets en bieden al onze diensten aan hen gratis aan.

  • Je kan ons liken op Facebook of volgen op Twitter, LinkedIn en Instagram.
  • Hoe meer je onze posts op social media liked en deelt, hoe groter de kans dat nog meer mensen met BN in aanraking komen. Elke like helpt! Elke keer weer!
  • Vertel op verjaardagen, tijdens je pauzes, in de kroeg of waar dan ook over ons verhaal en ons concept, wie weet wat er uit kan komen.
  • Ken je mensen in de media? Tip ze over ons persbericht!
  • Ken je mensen die bloggen? Vraag ze of ze al gehoord hebben van ons!
  • We zijn elke dag ons concept aan het verbeteren, heb je tips, kritiek of andere opmerkingen? Aarzel niet om contact op te nemen!
Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Geweldig verhaal:)! Ik ben ook erg blij dat jullie zijn gestart met Bloggers Network!! Dank!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s