Dolly’s favourite: Ontbijtsmoothie met banaan, blauwe bessen en cacao nibs

Smoothie_blauwe_bessen_cacao_banaan

Ik heb zo mijn fases.. Al jaren ben ik op zoek naar het ultieme voedzame ontbijt. Een paar maanden lang heb ik zelf heerlijke spelt- en quinoa muesli gebakken, ook heb ik een tijd lang elke zondag een lading gezonde boekweitpannenkoekjes staan bakken, maar tegenwoordig voel ik me helemaal fris en gezond met een smoothie ’s ochtends!

Je wist vast al dat het ontbijt de “belangrijkste maaltijd van de dag” is. Maar waarom ook alweer? Na heel wat uren in de ruststand te hebben gelegen zonder voeding, moet je ontbijt je weer energie geven en je stofwisseling in werking zetten. Door voor snelle koolhydraten in de vorm van fruit te kiezen krijgt je lichaam die snelle energie!

Ik kies elke dag een basis van sojamelk light en een halve banaan en ik gooi er eigenlijk gewoon bij wat ik in huis heb! Mango, ananas, aardbeien, frambozen, eigenlijk is alles lekker! Vooral de doosjes bevroren fruit zijn handig. Deze zorgen ervoor dat je smoothie al lekker koud is en het voordeel is ook nog eens dat bevroren fruit nog alle voedingswaarden heeft behouden. Ook heb ik wat potjes lijnzaad, chiazaad, gojibessen en havermout staan, deze gooi ik er ook vaak doorheen!

De cacao nibs geven een heerlijk effect en ik heb mij laten vertellen dat het ontzettend goed is om je smoothie te ‘kauwen’ zodat je hersenen zich voorbereiden op een lading voedingsstoffen. Ook mengt de smoothie dan goed met je speeksel, wat weer een positief effect heeft op de vertering!

Mijn favoriet? Die deel ik vandaag met jullie!

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 1 banaan
  • 1 doosje bevroren blauwe bessen
  • 1 glaasje sojamelk light
  • 2 tl rauwe cacao nibs

Optioneel

  • 1 tl chia zaad
  • 1 tl lijnzaad
  • 2 tl gojibessen
  • 2 el havermout

Bereiden

Gooi alle ingrediënten (behalve de cacao nibs) in de blender en leng de smoothie aan met koud water totdat het jouw gewenste dikte heeft. Voeg dan de cacao nibs toe en blend het geheel nog een paar seconden zodat de cacao nibs goed verdeeld worden door de smoothie.

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s