Mijn Lokale Held | Café Goos

Lokale-held-goos-dollys-dish-ingZonder gezellige horecatentjes, ambachtelijke bakkers en authentieke winkeltjes zou Amsterdam, niet Amsterdam zijn. Sterker nog, juist deze ‘lokale helden’ karakteriseren praktisch elke binnenstad in Nederland. ING heeft daarom besloten dat ze deze maand de lokale helden van Nederland eens extra in het zonnetje gaan zetten! 

Zoals jullie misschien al weten ben ik één van de oprichters van Bloggers Network en nu wil het toevallig ook nog eens zo zijn dat wij de zojuist genoemde campagne hebben uitgezet bij bloggers. Ik vond het zo’n leuk initiatief en heb zo’n duidelijke lokale held dat ik besloten heb om belangeloos ook mijn blog te gebruiken om een lokale held in het zonnetje te zetten!

De huiskamer van de Rivierenbuurt

Middenin de Maasstraat prijkt een rode luifel als boegbeeld van het gezelligste plekje van Amsterdam. Het is zaterdagmiddag, één van de laatste dagen dat we buiten kunnen zitten. Zes extreem schattige kindjes rennen achter elkaar op het gras terwijl hun ouders onbezorgd met z’n allen heerlijk aan de wijn en biertjes zitten. “Ja, hoor, kom nog maar door met nog een portie warme nacho’s!” lacht één van de mannen. Rechts in de hoek zitten twee oudere dames met een warme punt appeltaart met slagroom. Weer daarnaast zit een jong stel de krant te lezen. Het moge duidelijk zijn, iedereen voelt zich thuis bij Goos.

Toen ik bijna drie jaar geleden verhuisde naar de Rooseveltlaan weet ik nog dat ik opgelucht was dat datgene wat er achter de rode luifel zat, zo gezellig was. Tijdens een eerste wijntje met mijn twee nieuwe huisgenootjes hing er boven mijn hoofd een A4-tje; ‘Collega’s gezocht’. Afijn, een week later stond ik achter de bar.

Lokaal

Goos haalt haar producten zoveel mogelijk uit de regio. Het liefst nog uit eigen buurt. Alleen al het brood, de vis, de groenten en de bonbons en macarons komen van andere ‘lokale helden’ uit de Maasstraat. Verder komt de biefstuk uit de polder van Abcoude, de kaasplank van Abraham Kef en de worst van slagerij Louman. Daarmee besparen ze het milieu, maar belangrijker nog; ze stimuleren ook lokale ondernemers.

456625_431235620261619_1237612298_o

Mensen

Je zou een soap kunnen maken over het team van Goos, zo divers, zo leuk met elkaar, zo grappig. Dat enthousiasme van het team springt over op de gasten. De mensen maken de zaak!

10660176_794307643954413_3549086452983830815_n

Bier

Goos schenkt bieren van 13 Amsterdamse brouwers en heeft een aanbod van ruim 50 verschillende Amsterdamse bieren op tap en fles. Daarmee is Goos een heus proeflokaal voor Amsterdamse bieren!

10256963_792141347504376_2006265116228346114_n

Buren

Het moet niet te stoffig worden, maar je zou bijna kunnen zeggen dat Goos een soort buurthuis is. Door Goos loop ik bijvoorbeeld constant mensen gedag te zeggen als ik door de Albert Heijn loop. Goos verbindt de mensen uit de buurt met elkaar.

1486595_714929261892252_60771919636036341_n

Jacob

Goos heeft een heel lieve poes! Nou ja, poes, het is echt een flinke kater, maar lief is hij zeker!

Cheesecake

Ok, iedereen, maar dan ook echt iedereen die ik, in de bijna twee jaar dat ik bij Goos gewerkt heb, de huisgemaakte cheesecake heb voorgeschoteld was lyrisch. Iedereen werd er blij van. Iedereen kwam ervoor terug. Aanradertje dus! 

971760_552090658176114_112577774_n

DUS Remco, Len, Es, Bas, Lee, Bob, Nelson, Remko, Vito, Tobias, Kevin, Anna, Max, Judith, Pim, Kiki, Victor, Mels, Orjan, Fleur1, Mikkie, Fleur2, Angela, Nathalie, Jolien, Francis en Sven van café Goos nomineer ik als lokale helden van Amsterdam!

Wil je stemmen op Goos (of een andere lokale held) en €100,- winnen waarvan je heel veel biertjes, cheesecakes en Goosburgers kan kopen? Lees dan hier hoe je dat kan doen. Wil je meer weten over Goos? Bekijk dan de website of volg Goos op Facebook.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s