Courgetti met een avocado-limoensaus en gamba’s

Ik ben bang dat ik een kleine faalangst begin te ontwikkelen. Voor mijn werk ben ik op dagelijkse basis bezig met de meest inspirerende influencers, kwalitatief hoogwaardige blogs en perfect uitgedachte social strategieën. Mijn eigen blog – die je op dit moment bezoekt – is eigenlijk nooit tot dat niveau gekomen. Dat ambieerde ik ook nooit. Ik ben Dolly’s Dish begonnen om maar één reden; voor de fun! Maar ik moet jullie nu eerlijk bekennen dat ik mezelf er steeds vaker op betrap een gerecht niet met jullie te delen omdat ik me – bewust of onbewust – toch een beetje laat intimideren door Nederlands’ influencer-toptalent.

Maar… Vandaag niet! Ik ga namelijk even lekker terug naar de essentie van mijn blogje, ook al heb ik geen fancy spiegel reflex camera, ook al is dit niet mijn allergrootste meesterwerk… Dit gerecht is namelijk één van mijn favourites voor als ik alleen eet, al menigmaal heb ik het receptje doorgestuurd, dus hoog tijd om deze toe te voegen aan mijn andere receptjes!

Dan nu even de focus op het recept. Dit is de healthy variant en daarom een extra grote portie courgettes (twee stuks). Mijn collega Loes zou zeggen; ‘die twee courgettes lijken misschien veel, maar ik behoed je voor de chocoladereep die je daarna grijpt als je minder neemt!’. Je bent gewaarschuwd.

Ingredienten voor courgetti voor 1 persoon

 • 2 courgettes (je kan ook normale spaghetti gebruiken)
 • 1 avocado
 • 1 halve limoen
 • 1 handje koriander
 • 1 halve rode peper
 • 100 gram gamba’s
 • Benodigdheden: Spirelli/Spiraalsnijder

Bereiden Courgetti voor 1 persoon

 1. Was de courgettes en snijd de uiteindes eraf.
 2. Zet ondertussen vast warm water op tot het kookt.
 3. Maak slierten door de courgettes door de spiraalsnijder te draaien.
 4. Grill de gamba’s ondertussen met wat peper en zout.
 5. Maak een ‘saus’ door de avocado te prakken en daar de sap van een halve limoen aan toe te voegen.
 6. Blancheer de courgetti door deze max. 1 minuut in kokend water te leggen.
 7. Laat de courgetti uitlekken en voeg deze daarna toe aan de avocado-limoensaus. Hussel goed en voeg wat peper en zout toe naar smaak.
 8. Strooi er wat koriander overheen en voeg ten slotte de gegrilde gamba’s toe. Top af met dunne ringetjes van een rood pepertje.
 9. Smakelijk!

IMG_8959.JPG

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s