Snelle havermout muesli uit de pan met warme rode vruchten

Wat is nou een goed ontbijt? Ik denk dat ik persoonlijk al een jaar of vijf afwissel tussen boekweitpannenkoekjesgranola, zelfgebakken crackers of frisse smoothies en nog wel een paar handjes vol niet-gepubliceerde uitprobeersels.

Op dit moment eet ik eigenlijk al een hele tijd veel minder zuivel en had daarom de granola alweer een hele tijd links laten liggen (dol op sojamelk, maar sojayoghurt komt echt niet in de buurt). Tot vorige week! Toen kreeg ik namelijk het boek Havermoutje van een goede vriendin en dat bracht mij op het idee om weer eens te experimenteren met havermout. Vezelrijk, voedzaam en wat ik erg fijn vind, je kan er de hele dag op vooruit!

Deze variant (geïnspireerd op Havermoutje en Jamie Oliver) kost je even 10 minuutjes en twee vieze pannen, maar daarmee heb je wel een heel puur en gezond ontbijtje met de heerlijke geur van versgebakken muesli!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 7 eetlepels havermout (ongeveer 50 g)
  • 1 flinke eetlepel kokosrasp/vlokken
  • 1 flinke eetlepel sesamzaad
  • 100 g blauwe bessen en/of frambozen (ik gebruik een doosje uit de diepvries)
  • Optioneel: een scheutje ahornsiroop
  • Een paar lepels yoghurt/kwark (ik ben erg fan van Skyr van Arla)

Bereiden voor 1 persoon

  1.  Doe de havermout, kokos en sesamzaad in een droge koekenpan en rooster in 10 minuten tot het goudbruin is. Let op dat je regelmatig husselt!
  2. In de tussentijd kan je de vruchten in een ander pannetje met een klein laagje water opzetten. Binnen enkele minuten worden de vruchtjes zacht en één geheel. Ik voeg er nog een scheutje ahornsiroop aan toe om het geheel iets zoeter te maken.
  3. Voeg de warme havermout en de warme rode vruchten bij de kwark en genieten maar!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s