Bloggers Network

Logo BN CirkelBloggers Network is een jaar geleden door Myrthe Stapper en mijzelf, Dorit Roest, gestart met als doel om een positieve verandering teweeg te brengen in de bloggerswereld. Wij zorgen ervoor dat bedrijven en bloggers op een efficiënte en eenvoudige manier een samenwerking met elkaar aan kunnen gaan doordat we een marktplaats voor bloggers gecreëerd hebben. Ruim een half jaar geleden zijn we online gegaan en vandaag de dag zitten we met 8 man op kantoor, hebben we al meer dan 50 bedrijven geholpen waaronder ABN AMRO, Bolletje, apollo Hotels en ING en telt ons ledenbestand bijna 1.000 bloggers.

De bloggersmarkt is een snelgroeiende markt waarin heel simpel gezegd de ‘gewone mens’ een eigen online platform gevonden heeft waarop zij anderen inspireren met verhalen, foto’s en filmpjes met een vaak persoonlijk of gespecialiseerd karakter. Van food tot fashion en van techblogs tot mommyblogs.

Wij hebben beide kennis gemaakt met deze fascinerende wereld op verschillende manieren. Myrthe als blogfan van het eerste uur en ikzelf als foodblogger van deze blog: dollysdish.nl. Hoe groter mijn blog werd, hoe vaker bedrijven zich bewust werden van mijn vermogen om hun doelgroep te inspireren en beïnvloeden. Aanvragen voor reviews of een banner op mijn blog stroomden binnen. Opmerkelijk vond ik het dat zo’n samenwerking óf tot stand kwam middels minstens vijf keer – heel inefficiënt – op en neer gemail, óf dat er een traditioneel media- of PR-bureau als schakel fungeerde en het niet meer dan normaal vond om 40% van mijn inkomsten af te snoepen. Zoveel is zo’n schakel toch ook weer niet waard? Op die manier zijn bedrijven of onnodig veel tijd of onnodig veel geld kwijt en als blogger bepaal ik eigenlijk ook liever zelf waar ik over schrijf.

TEAM-Bloggers-Network-Dorit-Roest-Myrthe-Stapper

 

 

 

 

De oplossing leek ons voor de hand liggend, maar toch bestond het nog niet: een centraal netwerk van de gehele Nederlandse bloggersmarkt, waarbij informatie over statistieken, contactgegevens en het onderscheidend vermogen per blog inzichtelijk is. Opdrachten van bedrijven worden weergegeven in een soort marktplaats, waar de bloggers met één druk op de knop kunnen pitchen.

Zo kan er heel efficiënt, per opdracht, geïnventariseerd worden welke bloggers ten eerste (1) het meest enthousiast zijn om over een specifiek onderwerp te bloggen, ten tweede (2) reeds aangegeven hebben akkoord te gaan met de voorwaarden en beloning van de opdracht en ten derde (3) het beste passen bij de opdracht op het gebied van niet alleen bereik, maar zeker ook op basis van welke doelgroep zij aanspreken en in hoeverre de identiteit van de blogger past bij de opdracht.

Door daarnaast voorlichting in de vorm van interessante content online en events zoals de BN Talk aan te bieden en een platform om te netwerken met een forum en sociaal netwerk, weten we bloggers niet alleen te boeien, maar ook aan ons te binden.

Een groot voordeel voor bloggers, maar misschien nog wel een groter voordeel voor bedrijven. Doordat we vraag en aanbod omdraaien en een groot deel van het proces automatiseren komen deze samenwerkingen veel efficiënter tot stand en dus ook… goedkoper! Voor €500,- kan elk bedrijf een opdracht bij ons uitzetten. Wij helpen de opdracht zo te formuleren dat deze het meest doelgericht is voor zowel het bedrijf, als de blogger, als de lezers van de blog en komen terug met een adviesrapport van de vijf meest geschikte bloggers..

Met trots kunnen we zeggen dat we al vele bedrijven hebben kunnen helpen kennis te maken met de kracht van blogs als marketing tool. De kracht om een heel specifieke doelgroep te bereiken, de kracht om de online vindbaarheid van bedrijven te vergroten, maar vooral de kracht van de geloofwaardigheid en authenticiteit van de bloggers.

Momenteel zijn wij volop bezig met de uitbreiding van ons team en de ontwikkeling van een nóg efficienter en gebruiksvriendelijker platform. Wij geloven dat blogs, vlogs en social influencers dé toekomstbestendige marketinginstrumenten zijn en zijn ontzettend trots dat wij het mogelijk maken om samenwerkingen met hen op een eenvoudigere manier tot stand te laten komen.team03_Fotor_Collage

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. junetwonl schreef:

    Interessant om te lezen!

  2. dollysdish schreef:

    Dankjewel Alexa! Keep up the good work met jouw blog http://www.june-two.nl/, ziet er goed uit!

  3. kimos80 schreef:

    Interessant dit, ik ga eens een kijkje nemen op jullie site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s