Lasagnette met to­maat, spi­na­zie, ri­cot­ta & zelfgemaakte pesto

Soms dan proef ik iets en dan baal ik ervan dat ik zelf niet op het idee ben gekomen om die ingrediënten bij elkaar te gooien. Zo ook dit heerlijke gerecht, gewoon van de Allerhande. Gelukkig heb ik dishesdief opgericht. Zo kunnen jullie alsnog allemaal genieten van dit makkelijke, maar oh zo lekkere gerecht. (tip: maak stiekem iets meer pesto!)

Ingrediënten voor 4 personen

8 el olijfolie extra vierge
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 tl suiker
2 el pijnboompitten
2 bakjes basilicum (a 15 g), alleen de blaadjes
1 zak spinazie (300 g)
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
1 pakje lasagnebladen (250 g, koelvers)
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)

Bereiden

1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Bak 1 teen knoflook 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Laat de tomatensaus met de deksel op de pan 30 min. stoven op laag vuur.

2. Doe ondertussen de rest van de knoflook met de pijnboompitten in de vijzel. Wrijf tot een gladde massa. Voeg de basilicumblaadjes toe en wrijf ze tot een puree. Schep in een kom en voeg de rest van de olie toe. Roer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. U kunt de pesto ook met de staafmixer maken.

3. Voeg een handje spinazie toe aan de tomatensaus en laat slinken. Herhaal tot alle spinazie op is. Voeg de cherry tomaten toe.

4. Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Roer de pasta-linten met een pollepel los. Giet af, doe terug in de pan en schep om met de tomaten-spinaziesaus. Verdeel over 4 borden en schep de pesto erbij. Garneer met een paar schepjes ricotta.

TIP: Ben je niet zo’n ster in de keuken? Dan heeft de Allerhande een filmpje gemaakt waarin ze je stap voor stap door dit recept heen loodsen!

Lasagnette_ricotta_tomaat_spinazie_pesto

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Annelies schreef:

    Moet er geen parmezaanse kaas in de pesto??

  2. dollysdish schreef:

    Doe ik normaal gesproken ook altijd, maar bij dit recept is het eigenlijk niet eens nodig! Maar experimenteren in de keuken is natuurlijk wel erg leuk, dus ik zou zeggen.. probeer het ook eens mét! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s